Krstarenje Uvcem – nezaboravna avantura! Uvačko jezero je prepoznatljivo po svojoj smaragdno-zelenoj boji i predelima koji su kroz istoriju bili izuzetno bitni. Posetićemo prirodni rezervat Uvac, u okviru koga ćete moći da vidite jako retke ptice, beloglave supove, koje su zaštićena vrsta. Vozićemo se katamaranom (manji brod) sa pauzama za izlaske na neke od najlepših vidikovaca, a tom prilikom ćemo posetiti i Ledenu pećinu. Pećina je karakteristična po tome što je tokom cele godine u njoj temperatura konstantna – 8 stepeni. Raznolikost netaknutih staništa, prisustvo endemičnih, retkih i ugroženih biljnih i životinjskih vrsta, od posebnog su značaja za očuvanje biodiverziteta i geodiverziteta, a samim tim razvoj i promociju turističkih potencijala rezervata, ali i zlatarskog kraja u celini.

Specijalni rezervat prirode „Uvac“ bogat je skaršćenim površinama u kojima su brojni kraški oblici. Kraške površi, uvale, vrtače, okapine, prerasti, pećine i jame. Posebna vrednost kanjonskih delova doline su uklješteni meandri čiji rtovi imaju relativnu visinu i do 100m. Lepota rečima neizreciva, samo poziv i savet – stati, pa gledati! Pećine su brojne i po veličini variraju od potkapina do najvećeg do sada poznatog pećinskog sistema u Srbiji, Ušačkog pećinskog sistema (6.185m)..

Okolina kanjona je uglavnom kamenita i obrasla niskom travom, mestimično prekrivena pašnjacima i šumarcima. Na desnoj obali nalazi se nekoliko manjih sela razbijenog tipa u neposrednoj blizini meandara, kao i brdo Molitva, jedan od vidikovaca sa najboljim pogledom. Drugi vidikovac nalazi se u blizini Devojačke stene.

Saznajte i vi zašto je Uvac toliko popularan i napravite super fotografije za društvene mreže i ličnu kolekciju. Ne dozvolite da Vam drugi prepričavaju ovu avanturu! Realizujemo ture za velike grupe (50+) ljudi, srednje grupe (10-50) ljudi, kao i invidivudalne ture (1-5) ljudi.

Krstarenje Uvcem možete rezervisati pozivom na broj 065/860 – 11 – 68

Obavezno pogledajte neke od naših izleta: Izleti Zlatibor

Pogledajte novosti iz Specijalnog Rezervata Uvac: Novosti